Vad är hybriddator?

En hybriddator är enkelt uttryckt en surfplatta och bärbar dator i ett. Kombinationen gör att du antingen kan använda bildskärmen enbart som surfplatta eller välja att koppla ihop den med ett tangentbord och så har du en bärbar dator. De kallas även för PC-platta. Det specifika här är att för dig som gärna använder en lätt pekskärm du styr med fingrar eller en penna, så har du en riktig lättviktare att ta med på resor eller till studier. Vill du däremot använda ett tangentbord för att skriva mycket, vare sig det är på arbetet eller en uppsats under studietiden fungerar det riktigt bra. Du får två devices i ett och alla fördelar med båda. Pekskärmen är smidig och lätt att använda för både barn och dem som inte lärt sig kommandon med tangentbordet.

Bra hybrider till bra pris


Vi kommer att ta fram några av dem med mest potential, och några av de bästa på marknaden är de som är tillverkade i det mindre formatet, anpassat för att smidigt passa i portföljen eller bäras i handen. Lenovo, Acer, HP och Asus har alla riktigt bra modeller ute på marknaden, även om egentligen ingen av dem kan riktigt mäta sig med en riktig surfplatta i en dockningsstation. De funkar dock, och när man vänder skärmen går apparna in i helskärmsläge vilket är smidigt. Kylningen låter dock mer än på en surfplatta, och skärmvinkel kan göra det svårt att ha den i knät och jobba med på det sätt man är van att göra idag. Du ska alltså kika efter skärmvinkel, ljudnivå på fläkten, Hur snabb den är, och om den har en mängd av onödiga funktioner du inte kommer att använda utan bara irritera dig på.

Fler funktioner att leta efter

Ska du jobba flexibelt finns det större modeller som är mer anpassade för företag. Priset kan vara högre än på de gängse mindre hybriderna, men kapaciteten är då större. Capcito ger företagslån så det behöver inte vara ett bekymmer att investera något mer. Det du då får är extrafunktioner som mer säkerhet, med fingeravtrycksläsare, ansiktsigenkänning, och en snabbare processor. Många portar gör det enkelt att koppla till andra enheter, så kontoret kan vara med varifrån du än vill jobba. Längre batteritid är också en viktig funktion för ett arbetsredskap, tycker vi. Det finns idag flera tillverkare som levererar nya modeller i ett jämnt flöde, så det du behöver göra är att bestämma prisklass, fundera över vilka funktioner du behöver och sedan kika runt. En inte alls oviktig aspekt är känslan du får av att jobba med den. Var inte rädd för att prova olika modeller.