Ordbehandlingsprogram till datorer

Ett av de vanligaste användningsområdena för datorer idag är att skapa dokument av olika slag, och för detta används vanligtvis ett av de två största ordbehandlingsprogrammen idag: Microsoft Word eller Pages.

Microsoft Word utvecklas så som namnet antyder av Microsoft, och ingår i Microsofts programsvit Office. Även om Microsoft Word i första hand utvecklades för PC, finns det idag även versioner av programmet som är kompatibla med Mac, och Word är det mest använda ordbehandlingsprogrammet i världen. I Word hittar man de flesta funktioner man kan tänkas behöva för att skapa och redigera ett dokument. Nackdelen med programmet kan sägas vara att det kostar en hel del – att köpa Office-paketet, vilket behövs för att få tillgång till Word, får man punga ut med knappa 2 500 kronor. Om du inte har möjlighet att göra en sådan investering, men behöver Word i ditt jobb eller i dina studier, kan en lösning vara att ta ett lån som du sedan kan betala tillbaka bit för bit. Du kan enkelt låna pengar med de bästa möjliga villkoren på Enklare.se, eftersom du där kan jämföra bankernas lånevillkor.

Pages, å andra sidan, finns förinstallerat när man köper en ny Mac-dator. Det går visserligen att argumentera att man får betala betydligt mer för att köpa en Mac än en PC, men rent principiellt är Pages i alla fall gratis. Pages utvecklas av Apple, och ingår i deras motsvarighet till Office, som kallas iWork. Pages är betydligt yngre än Word – vars första version till MS-DOS släpptes 1983 – då den första versionen av Pages lanserades år 2005. Programmet har dock blivit det självklara valet för att skapa dokument för många Mac-användare.