Spara pengar genom att bygga datorn själv

På grund av inflation med mera har det mesta blivit dyrare de senaste åren, och behöver man köpa en ny dator kan det lätt dra iväg prismässigt. Ett sätt att spara pengar på detta område är att bygga datorn på egen hand, istället för att köpa en färdigbyggd. Det förutsätter dock att man klarar sig med en stationär dator. Är man en gamer som vill kunna spela de senaste, krävande spelen är en stationär dator med god luftkonditionering och plats för stora kylflänsar och fläktar att föredra framför en laptop.

Även snuset har blivit dyrare och är du en gamer som snusar kan du hitta billigt snus online för att spara en slant även på det området. På Snusbolaget.se hittar du både så kallat tjejsnus (vitt snus) utan tobak och i olika smaker, samt traditionellt snus. Till exempel finns det tobakslösa snuset Lyft Hot Berries Strong, med smak av bär. Som vanligt är det dock 18-årsgräns som gäller vid köp av snus, oavsett om det är tobaksfritt eller ej.

Uppgradera och återanvänd

Fördelen med att bygga datorn själv är att man kan handplocka de komponenter man behöver, förutsatt då att de är kompatibla med varandra. Det kan vara extra känsligt när det gäller att kombinera moderkort, CPU och minnesmoduler. Därför kan det för den oinsatta vara klokt att köpa ett så kallat uppgraderingspaket med dessa komponenter, vilket brukar erbjudas av de större butikerna i branschen.

Har du dessutom en gammal stationär dator sedan innan kan du ofta återanvända många delar från den. Till exempel chassit (möjligtvis även nätaggregatet), tangentbordet, musen och även SSD-enheter och hårddiskar.