Att sitta ergonomiskt framför datorn

Oavsett om du sitter framför datorn hemma eller på jobbet är det viktigt att sitta ergonomiskt.

Ergonomi påverkar vår hållning, rygg, nacke och axlar. En dålig ergonomi kan leda till ryggproblem och mycket annat. För att undvika dessa problem kan det vara bra att välja rätt kontorsmöbler för en bättre hållning.

Vid val av kontorsmöbler är det viktigt att inte bara välja det som är snyggt utan att även välja något som är funktionellt och som bidrar till en bättre hållning.

Det finns många möbler på marknaden idag som är ergonomiska. Ett bra val av kontorsmöbler kan vara att välja ett skrivbord som går att höja och sänka. Detta bidrar till att man kan justera bordet efter sina behov och man kan även jobba stående.

Val av arbetsstol är också avgörande för en bra hållning och för att slippa ryggproblem. Även där är det bra att välja ett stol som går höja och sänka för att kunna sitta på ett bekvämt och ergonomiskt sätt.

Skapa en bra arbetsmiljö hemma

De flesta arbetsplatser idag är utrustade med möbler som ska bidra till en bättre ergonomi men jobbar man hemifrån kanske man inte har samma förutsättningar. Då kan det väldigt lätt hända att man sätter sig och jobbar i soffan. Detta bidrar till en sämre hållning som kan påverka rygg och nacke. Därför är det viktigt att även hemma skapa sig en ergonomisk arbetsplats för att slippa ryggbesvär och sådant.

Ett bra alternativ kan vara att sätta sig vid matbordet att jobba istället för soffan eller sängen. Och att se till att sitta med en bra hållning.

Har man möjlighet och plats för att skapa en kontorsplats hemma är detta ett ännu bättre alternativ.