Kort om datorer och SEO

Den som använder sin dator för att upprätthålla och skapa nya webbsidor har nog insett att det krävs en hel del tålamod för att få trafik till sidorna. Att arbeta med webbutveckling behöver i sig inte kräva särskilt avancerade datorer, särskilt inte om man inte behöver programmera. Man gör dock klokt i att satsa på en bra arbetsplats och ordentlig skärm. Att arbeta med sökoptimering och verkligen få ut sina webbsidor, kommer kräva en hel del sittande framför datorskärmen.

SEO – tålamod åter tålamod

SEO, eller sökmotoroptimering, är inget som går att åtgärda på ett par minuter. Det finns dock en hel del grundläggande åtgärder, som faktiskt inte behöver ta särskilt mycket tid. Enkla saker som att se till att sidorna inte använder onödigt tunga bilder kan göra en stor skillnad på nedladdningstider. Man bör även satsa på allmän marknadsföring av sidorna, exempelvis genom att sända nyhetsbrev. Ett enkelt sätt att skapa nyhetsbrev är att använda Ungapped, som erbjuder en smart plattform. När man gjort de grundläggande åtgärderna är det dags för finliret. Det kan vara väl värt besväret att investera lite tid, för att själv lära sig vad SEO egentligen innebär.

Tre viktiga SEO-åtgärder

Det viktigaste man kan göra för att lyfta upp sidorna på sökmaskinernas söklistor, är faktiskt att skapa ett bra innehåll. Detta gör man genom att skriva om sådant som informerar eller underhåller många människor. Man ska använda ett bra språk, och gärna ha en bra struktur i texten. Det andra man bör ha koll på är att sidorna är snabba att ladda ned samt ser bra ut även på en mobiltelefon. Det sista som man absolut inte bör missa, är att det finns länkar till andra källor och sidor på nätet. Med lite tur får man även länkningar tillbaka till sina egna sidor, vilket kan ge en betydligt bättre placering hos exempelvis Google.