Frilansa med datorn som enda arbetsredskap

Allt fler väljer friheten som frilans över tryggheten som en fast anställning innebär. Det finns många fördelar med att frilansa med datorn som enda arbetsredskap, men det är många som tvekar innan de tar steget. De flesta har frågor kring hur man kan ta betalt som frilansare samt hur de dagliga rutinerna ser ut. Här kan du läsa mer om hur du kan ta betalt, vad du kan jobba med samt dagliga rutiner trots varierande arbetsplatser.

Så tar du betalt

En stor anledning till att många inte vill frilansa är att det verkar krångligt att starta företag. Det finns såklart många fördelar med att ha eget företag, framför allt om du har ett stabilt flöde av uppdrag. Det finns även många nackdelar, bland annat kostnader och administration. Som tur är finns det smarta alternativ till dig som vill frilansa och fakturera utan företag. En mycket populär tjänst är Frilansfinans.se som förenklat för frilansare att ta betalt för utförda uppdrag. Tack vare denna tjänst slipper du allt krångel och kan enkelt fakturera din kund utan att starta eget bolag. Över 70 000 personer använder tjänster från Frilans Finans. Till en början var det framför allt frilansare, men idag är det även många egenanställda inom en rad olika branscher. Dessutom är det möjligt att fakturera för uppdrag även om du är skriven utanför Sverige, vilket uppskattas av många.

Detta kan du jobba med

Du kan frilansa inom en rad olika branscher. Den digitala utvecklingen har gjort det möjligt att jobba med datorn som enda arbetsredskap. Frilansyrket ger frihet och möjlighet att styra över sin egna tid. Det kan också vara ett bra sätt att testa en affärsidé. Många som är frilans jobbar som programmerare, grafiska designers, konsulter, översättare och skribenter. Så länge du har en dator, en bra internetuppkoppling och en stor dos självdisciplin finns det oändliga möjligheter när det kommer frilansjobb. Det är dock viktigt att tänka på att det även innebär en viss osäkerhet, framför allt i kristider.

Jobba från valfri plats

Om du har din dator med dig kan du arbeta nästan var du vill i världen. Det är dock viktigt att skaffa dagliga rutiner och vara disciplinerad för att kunna frilansa på heltid. Om du klarar av det finns det mycket positivt med att vara frilans.